Ενημέρωση σχετικά με την πρόσβαση στα εξ’αποστάσεως μαθήματα

Το zoom ανακοίνωσε προχθές μερικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του, με έμφαση σε θέματα ασφάλειας. Οι κυρίαρχες αλλαγές είναι (i) ότι πλέον για την είσοδο στο μάθημα θα απαιτείται password και (ii) ότι όλοι οι συμμετέχοντες κατά τη σύνδεσή τους θα μπαίνουν σε μια αίθουσα αναμονής και ο καθηγητής θα είναι αυτός που θα «ανοίγει την πόρτα» και θα τους αποδέχεται στο μάθημα.

Αν και η ανακοίνωση λέει ότι όλα θα ισχύσουν από σήμερα 5 Απριλίου, εντούτοις δεν παρατηρήθηκε ακόμη (την ώρα που γράφεται αυτή η ανακοίνωση) κάποια αλλαγή. Παρόλα αυτά και για να είστε προετοιμασμένοι για πιθανή δυσλειτουργία τη Δευτέρα 6 Απριλίου, να ξέρετε ότι:

  1. Ενδέχεται όταν συνδεθείτε στην εικονική αίθουσα του μαθήματος, να δείτε ότι είστε σε μια αίθουσα αναμονής (waiting room). Περιμένετε εκεί μέχρι να σας ανοίξει ο διδάσκων.
  2. Ενδέχεται όταν πάτε να συνδεθείτε στην εικονική αίθουσα να σας ζητήσει password. Σε αυτή την περίπτωση να μπείτε στην καρτέλα του μαθήματος στο elearning όπου ο διδάσκων θα έχει ενημερώσει το link εισόδου στην αίθουσα. Εσείς απλά θα ακολουθήσετε το ανανεωμένο link.
  3. Προφανώς, τα παραπάνω θα ισχύσουν αν η Zoom ενεργοποιήσει τις αλλαγές που ανακοίνωσε. Αλλιώς όλα θα συνεχίσουν όπως και την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος