Δελτίο Τύπου: Συμμετοχή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών στην Έκθεση Academia

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην έκθεση ACADEMIA που διεξήχθη στα πλαίσια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε αυτήν πρωτοστάτησε το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών με κατασκευές φοιτητών του που είναι καρπός των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Τμήματος.

Μεταξύ αυτών ήταν ένας βιομηχανικού τύπου ρομποτικός βραχίονας με λειτουργία αναγνώρισης εικόνας, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με σημαντικά χαμηλό κόστος, η αυτοκινούμενη ρομποτική πλατφόρμα Europa που επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαθήματα τύπου STEM, κι ένα φανάρι ρύθμισης κυκλοφορίας με την ικανότητα να αυξάνει τον χρόνο διέλευσης πεζών στην περίπτωση που προσεγγίζει ένας διαβάτης με κινητικά προβλήματα. Σημειώνεται ότι όλα τα εκθέματα είναι ιδιοκατασκευές και χρησιμοποιούν ελεύθερο λογισμικό.

Εικόνα 1. Ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος κος Γεώργιος Καραλέκας παρουσιάζει στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως τον ρομποτικό βραχίονα και το αυτοκινούμενο ρομπότ Europa. Παρακολουθούν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ κος Αθανάσιος Καΐσης και ο Αντιπρόεδρος Έρευνας κος Σταμάτης Αγγελόπουλος.

Το αυτοκινούμενο εκπαιδευτικό ρομπότ Europa II
Ένα φανάρι που προσαρμόζει κατάλληλα τον χρόνο διέλευσης πεζών όταν προσεγγίζουν διαβάτες με κινητικά προβλήματα (έμπνευσης και κατασκευής των φοιτητών του IEEE Student Branch του Τμήματος

Το περίπτερο του Πανεπιστημίου επισκέφτηκαν ο Πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κος Αλέξης Τσίπρας καθώς και Βουλευτές κομμάτων. Όλοι τους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα και τη δουλειά που γίνεται στο Τμήμα.

Εικόνα 3. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κος Αλέξης Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εκπαιδευτικές δυνατότητες των ρομποτικών συστημάτων.

Εικόνα 4. Άποψη του περιπτέρου του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Το Τμήμα ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της Έκθεσης και ιδιαίτερα το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δι.Πα.Ε. και τους φοιτητές του κ.κ. Γεώργιο Καραλέκα (υποψήφιο διδάκτορα), Ιορδάνη Κωστελίδη και Παύλο Κοκοζίδη που το εκπροσώπησαν επάξια.

Το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf