Συμμετοχή των «παρατηρητών» στα εργαστήρια του μαθήματος «Αρχιτεκτονική Υπολογιστών»

Λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικά στο ΔΙΠΑΕ εξαιτίας της πανδημίας του CoVid-19, και λόγω του περιορισμένου αριθμού των εργαστηριακών τμημάτων που λειτουργούν σε αυτό το Εαρινό Εξάμηνο, όσοι φοιτητές έχουν παρακολουθήσει το εργαστήριο του μαθήματος «Αρχιτεκτονική Υπολογιστών» στο παρελθόν και έχουν κοπεί από βαθμό και όχι από απουσίες, οπότε δεν οφείλουν να κάνουν παρουσίες στο μάθημα, και που ονομάζονται συνήθως με την φράση «παρατηρητές», ΔΕΝ θα μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο σε αυτό το εξάμηνο.

Το παραπάνω ισχύει τόσο για φοιτητές του Πανεπιστημιακού Τμήματος όσο και για φοιτητές του ΤΕΙ.

Οι εν λόγω φοιτητές (παρατηρητές) θα συμμετέχουν μόνο στην διαδικασία εξέτασης του εργαστηρίου, δηλαδή θα συμμετέχουν στην Εξέταση Προόδου και στην Τελική Εξέταση του εργαστηριακού μαθήματος.

Προς τούτο θα πρέπει οι εν λόγω φοιτητές να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που θα δημοσιευτούν στο elearning.cm.ihu.gr και στην σελίδα του μαθήματος «Αρχιτεκτονική Υπολογιστών»:

https://elearning.cm.ihu.gr/course/view.php?id=71

Μάλιστα αν οι φοιτητές «εγγραφούν» στο μάθημα στο elearning, θα ειδοποιούνται με email κάθε φορά που βγαίνει μία νέα ανακοίνωση σχετικά με το μάθημα. Οπότε όσοι δεν το έχουν κάνει καλούνται να το πράξουν, ώστε να έχουν πιο άμεση ενημέρωση σχετικά με τις ανακοινώσεις του μαθήματος.

Προτείνεται όμως να μην «επαναπαυθούν» σε αυτό και να επισκέπτονται τακτικά την σελίδα του μαθήματος στο elearning, ώστε να ενημερώνονται για τυχόν νέες ανακοινώσεις.

Στο site του elearning αλλά και στον FTP Server του Τμήματος υπάρχει όλο το απαραίτητο υλικό (σημειώσεις, προσομοιωτές, οδηγίες, κλπ) που είναι απαραίτητο για την προετοιμασία των φοιτητών ενόψει των εξετάσεων του εργαστηριακού μαθήματος. Έτσι προτείνεται οι «παρατηρητές» να διαβάσουν τις σημειώσεις του εργαστηριακού μαθήματος και να πραγματοποιήσουν τις ασκήσεις των εργαστηριακών μαθημάτων, ώστε να προετοιμαστούν επαρκώς για τις εξετάσεις του εργαστηρίου. Αν κάποιος «παρατηρητής» έχει κάποια απορία σχετικά με το εργαστηριακό μάθημα (π.χ. με την επίλυση μίας άσκησης) μπορεί πάντα να απευθύνεται στους διδάσκοντες.

Οι διδάσκοντες

Καζαρλής Σπυριδων

Μάντζου Θωμάς