Διαδικτυακό GoTriple Hackathon από το ΕΚΤ για τη δημιουργία νέων καινοτόμων εφαρμογών

Είσαι προγραμματιστής ή επιστήμονας πληροφορικής και σου αρέσουν οι προκλήσεις; Έχεις νέες ιδέες και σου αρέσει
να δημιουργείς νέες εφαρμογές;
 Εάν ναι, σε περιμενούμε στο νέο διαδικτυακό Hackathon που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου TRIPLE (Transforming Research Innovative Practices for Linked Interdisciplinary Exploration)στις 7-9 Μαρτίου 2023. 

Στόχος του Hackathon
 Οι συμμετέχοντες στο Hackathon, χρησιμοποιώντας το ανοιχτό λογισμικό (API, Application Programming Interface) της πλατφόρμας GoTriple, θα εργαστούν για τη δημιουργία νέων εφαρμογών βασισμένες σε οποιαδήποτε ιδέα θα χρησιμοποιήσει τα APIs της πλατφόρμας με δημιουργικό τρόπο. H GoTriple είναι μια πολυγλωσσική πλατφόρμα αναζήτησης περιεχομένου (επιστημονικό υλικό, προφίλ ερευνητών, ερευνητικά έργα) στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες.Ορισμένα ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά) παραδείγματα εφαρμογών που μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Hackathon:Μια εφαρμογή που προσδιορίζει στα μεταδεδομένα (metadata) δημοσίευσης (τίτλο, θέμα, περιλήψεις), τις γεωγραφικές τοποθεσίες ή/και τις ιστορικές περιόδους στις οποίες αναφέρεται μία δημοσίευση (χωρική και χρονική κάλυψη), χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, δεδομένα Wiki.Μια διαδικτυακή εφαρμογή όπου ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει «θεματικές εκθέσεις», επιμελημένα σύνολα εγγράφων, που λαμβάνονται από την GoTriple.Μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί API και υπηρεσίες τρίτων (π.χ. google scholar) για τον υπολογισμό των παραπομπών δημοσιεύσεων. 

Ποιος μπορεί να λάβει μέρος
 Το Hackathon απευθύνεται κυρίως σε:προγραμματιστές λογισμικού και διαχείρισης δεδομένωνεπιστήμονες πληροφορικήςοποιαδήποτε άλλη ειδικότητα με ενδιαφέρον στην αξιοποίηση API για τη δημιουργία νέων εφαρμογών. 

Πώς μπορώ να συμμετέχω
 Τα άτομα που θα συμμετάσχουν στο GoTriple Hackathon θα σχηματίσουν ομάδες αποτελούμενες από 3-6 άτομα. Ιδιαίτερα συστήνεται στους συμμετέχοντες να σχηματίσουν τις δικές τους ομάδες πριν την έναρξη του Hackathon. Κάθε ομάδα θα επιλέξει την ιδέα πάνω στην οποία θα εργαστεί.Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναλυτικές οδηγίες καθώς και το link της σύνδεσης στο MS Teams μία ημέρα πριν την έναρξη του Hackathon, στις 6 Μαρτίου.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Hackathon, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εδώέως τις 5 Μαρτίου 2023. 

Περισσότερες πληροφορίες
 Δείτε τη σχετική ανακοίνωσηΦόρμα συμμετοχήςΣελίδα HackathonΓια περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Ηρακλή Κατσαλούλη στο email: ikatsaloulis@ekt.gr
 Δηλώστε συμμετοχή στο GoTriple Hackathon 
 Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου     
 Το newsletter αυτό εστάλη στο pliroforiki@teiser.gr και το λάβατε γιατί έχετε εγγραφεί στη λίστα μας.Πατήστε εδώ αν δεν θέλετε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά μηνύματα από το ekt.gr 
 Copyright © 2023 ΕΚΤ